Gå til sidens hovedinnhold

Solberg måtte svare for Grandes utspill om elbilmisunnelse

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil vite om statsminister Erna Solberg (H) deler Venstre-lederens oppfatning om misunnelse i diskusjonen om prisen på elbiler.

Utgangspunktet er at Arbeiderpartiet i sitt alternative budsjett foreslår å gjøre de dyreste elbilene dyrere ved å innføre moms på elbiler som koster over 600.000 kroner.

Les også

Støre: - Skal du ha dyr elbil, må du betale en del selv

– Arbeiderpartiet vil øke momsen på de dyreste elbilene – så da veit vi det: Misunnelsen er en større drivkraft enn ønske om en bilpark med nullutslippsbiler, skrev Venstre-leder Trine Skei Grande på Twitter.

Støre tok opp saken i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

– Det er fritt fram å kjøpe slike biler med både kvalitet og ekstrautstyr. Men i Ap mener vi det er rimelig at du betaler momsen selv på de dyreste bilene over 600.000 kroner, sa han.

Skattelistene

Se hvem som tjener mest på ditt postnummer

– Partilederen i Venstre kaller dette et uttrykk for misunnelse. Er statsministeren enig med Trine Skei Grande? ville han vite.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Ap foreslår «misunnelsesskatt» på alle elbiler som koster over 600.000 kroner

Solberg erkjente i sitt svar at noen klimatiltak kan være uheldige i et omfordelingsperspektiv, og at noen klimatiltak faktisk har en «pervers effekt» og bidrar til det motsatte av fordelingspolitikk.

– Jeg tror ikke dette er misunnelse. Dette er rett og slett et spørsmål om å ha klima som hovedmål, også her. Så må vi jobbe med omfordeling på andre områder, sa Solberg.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken