RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna Solberg nærmer seg Jonas Gahr Støre i ny måling


Statsminister Erna Solberg tar innpå Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre i popularitetsmåling. Her er de to avbildet på en konferanse januar 2017.
Statsminister Erna Solberg tar innpå Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre i popularitetsmåling. Her er de to avbildet på en konferanse januar 2017. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Erna Solberg (H) ligger hakk i hæl bak Jonas Gahr Støre (Ap) på Dagbladets nye statsministermåling for januar.

Statsministermålingen Ipsos har gjort for Dagbladet i slutten av januar viser at flest ønsker Ap-leder Jonas Gahr Støre som statsminister når de blir spurt om å velge mellom ham og nåværende statsminister Erna Solberg. Støre får en oppslutning på 47 prosent, mens Solberg følger hakk i hæl med 46 prosent.

Les: Så mye mer må du punge ut i skatt dersom Arbeiderpartiet vinner Stortingsvalget 2017

Når de spurte får velge fritt hvem de ønsker som statsminister, svarer 23 prosent at de mener Solberg er best egnet, en nedgang fra 22 prosent i desember. 28 prosent mener Støre er best egnet, en nedgang på 5 prosentpoeng siden desember. Solberg er godt fornøyd.

Les: Tajik til LO: - Det er Høyre og Frp som er problemet

- Nå er det mer fokus på hva vi har av politiske løsninger. Ap har vist sine, som er skatteøkninger, og da er kanskje ikke folk like fascinert lenger, sier statsministeren.

Les: Ny knallmåling for Frp

Også blant egne velgere taper Støre oppslutning. I desember var han førstevalget for 65 prosent av Ap-velgerne, mot 59 prosent i januarmålingen.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere