RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg og Abe vil legge press på Nord-Koreas leder


Japans Shinzo Abe ønsker Erna Solberg velkommen til Tokyo i Japan. Etter besøket i Japan reiser Solberg videre til Sør-Korea. Der vil hun blant andre møte Norges OL-deltakere.
Japans Shinzo Abe ønsker Erna Solberg velkommen til Tokyo i Japan. Etter besøket i Japan reiser Solberg videre til Sør-Korea. Der vil hun blant andre møte Norges OL-deltakere. Foto: Shizuo Kambayashi (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg og Japans statsminister Shinzo Abe møttes onsdag i Tokyo. Statslederne ble enige om å «maksimere presset» på Kim Jong-un.

Norge har diplomatiske bånd med Nord-Korea, men Japan har vært blant landene som har kjempet for økte sanksjoner etter de siste månedenes rakettester, skriver Japan Times. USAs FN-ambassadør Nikki Haley har tidligere sagt at Nord-Koreas rakettester «bringer oss nærmere krig».

– Vi bekreftet at vi ønsker å øke presset mot Nord-Korea til det ytterste for å få landet til å endre sin politikk, sier Abe, som ønsker å hindre Kim Jong-uns atom- og rakettambisjoner.

Under onsdagens møte ble Japan og Norge også enige om å styrke det bilaterale samarbeidet om utviklingen av den arktiske regionen, ifølge Abe.

– Vi vil samarbeide tett om å vedlikeholde og styrke en internasjonal orden basert på rettssikkerhet, sier Abe, som er bekymret for Kinas ekspansjonistiske sjøaktiviteter i Arktis.

– Vi har også diskutert hvordan vi kan styrke våre handelsforbindelser, og jeg ser fram til et økonomisk partnerskap mellom våre land i fremtiden, sier Solberg.

Japan inngikk nye handelsavtaler med EU i desember i fjor, uten at Norge var involvert.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere