Gå til sidens hovedinnhold

Solberg og Abe vil legge press på Nord-Koreas leder

Statsminister Erna Solberg og Japans statsminister Shinzo Abe møttes onsdag i Tokyo. Statslederne ble enige om å «maksimere presset» på Kim Jong-un.

Norge har diplomatiske bånd med Nord-Korea, men Japan har vært blant landene som har kjempet for økte sanksjoner etter de siste månedenes rakettester, skriver Japan Times. USAs FN-ambassadør Nikki Haley har tidligere sagt at Nord-Koreas rakettester «bringer oss nærmere krig».

– Vi bekreftet at vi ønsker å øke presset mot Nord-Korea til det ytterste for å få landet til å endre sin politikk, sier Abe, som ønsker å hindre Kim Jong-uns atom- og rakettambisjoner.

Under onsdagens møte ble Japan og Norge også enige om å styrke det bilaterale samarbeidet om utviklingen av den arktiske regionen, ifølge Abe.

– Vi vil samarbeide tett om å vedlikeholde og styrke en internasjonal orden basert på rettssikkerhet, sier Abe, som er bekymret for Kinas ekspansjonistiske sjøaktiviteter i Arktis.

– Vi har også diskutert hvordan vi kan styrke våre handelsforbindelser, og jeg ser fram til et økonomisk partnerskap mellom våre land i fremtiden, sier Solberg.

Japan inngikk nye handelsavtaler med EU i desember i fjor, uten at Norge var involvert.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Kommentarer til denne saken