*Nettavisen* Nyheter.

Solberg og Sanner vurderer økonomiske krisetiltak

Finansminister Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg (H) møter tirsdag pressen for å gi regjeringens vurdering av de økonomiske konsekvensene av koronautbruddet.

VURDERER TILTAK: Finansminister Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg (H) møter tirsdag pressen for å gi regjeringens vurdering av de økonomiske konsekvensene av coronautbruddet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Finansministeren og statsministeren presenterer tirsdag regjeringens vurdering av økonomiske konsekvenser av koronaviruset.

10.03.20 08:51

Vurderingen vil bli lagt fram på en pressekonferanse tirsdag etter at helseminister Bent Høie (H) har redegjort i Stortinget om norske helsemyndigheters tiltak for å møte virusutbruddet.

Les også: Ber Norge ta høyde for 22.000 sykehusinnleggelser

– Statsministeren og jeg vil kalle inn til en pressekonferanse i etterkant hvor vi gir regjeringens foreløpige vurdering av de økonomiske konsekvensene av koronaviruset, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en uttalelse til NTB.

Han sier videre at regjeringen nå jobber på høygir, at de er i tett kontakt med banker og næringslivet, og at regjeringen særlig følger med på reiselivsnæringen, industrien og andre utsatte næringer.

- Vurderer økonomiske tiltak

– Vi vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet, og i hvilket tempo disse eventuelt skal innfases, sier finansministeren.

Mandag har det vært et markant fall i oljeprisen og på Oslo Børs.

– Vi har opplevd slike fall før og har erfaring med hvordan vi bør håndtere det. I første omgang må vi se om oljeprisen blir liggende på et lavere nivå, eller om den tar seg opp igjen, sier Sanner.

Klikk på bildet for å forstørre. Tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) krever at regjeringen allerede tirsdag legger fram konkrete tiltak for å hjelpe norsk økonomi gjennom coronakrisen.

Tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) krever at regjeringen allerede tirsdag legger fram konkrete tiltak for å hjelpe norsk økonomi gjennom coronakrisen. Foto: (NTB scanpix)

Jensen krever konkrete tiltak

Tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) krever at regjeringen allerede tirsdag legger fram konkrete tiltak for å hjelpe norsk økonomi gjennom coronakrisen, melder NTB.

- Det aller viktigste er at regjeringen i dag lanserer helt konkrete tiltak, og at de er rede til å iverksette dem hurtig. For vi kan ikke ha et seminar om dette i dagevis. Det er nå det er alvor ute i bedriftene, og man kan hastebehandle dette gjennom Stortinget hvis regjeringen har gjort jobben sin. Vi må handle, og tiltakene må komme i dag, sa Frp-lederen i NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Jensen nevner en rekke tiltak hun mener kan tas i bruk: Endre permitteringsreglene, gjøre lettelser i skatter og avgifter, deriblant flypassasjeravgiften, og framskynde bygge- og samferdselsprosjekter.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.