Gå til sidens hovedinnhold

Solberg og Sanner vurderer økonomiske krisetiltak

Finansministeren og statsministeren presenterer tirsdag regjeringens vurdering av økonomiske konsekvenser av koronaviruset.

Vurderingen vil bli lagt fram på en pressekonferanse tirsdag etter at helseminister Bent Høie (H) har redegjort i Stortinget om norske helsemyndigheters tiltak for å møte virusutbruddet.

Les også: Ber Norge ta høyde for 22.000 sykehusinnleggelser

– Statsministeren og jeg vil kalle inn til en pressekonferanse i etterkant hvor vi gir regjeringens foreløpige vurdering av de økonomiske konsekvensene av koronaviruset, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en uttalelse til NTB.

Han sier videre at regjeringen nå jobber på høygir, at de er i tett kontakt med banker og næringslivet, og at regjeringen særlig følger med på reiselivsnæringen, industrien og andre utsatte næringer.

- Vurderer økonomiske tiltak

– Vi vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet, og i hvilket tempo disse eventuelt skal innfases, sier finansministeren.

Mandag har det vært et markant fall i oljeprisen og på Oslo Børs.

– Vi har opplevd slike fall før og har erfaring med hvordan vi bør håndtere det. I første omgang må vi se om oljeprisen blir liggende på et lavere nivå, eller om den tar seg opp igjen, sier Sanner.

Jensen krever konkrete tiltak

Tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) krever at regjeringen allerede tirsdag legger fram konkrete tiltak for å hjelpe norsk økonomi gjennom coronakrisen, melder NTB.

- Det aller viktigste er at regjeringen i dag lanserer helt konkrete tiltak, og at de er rede til å iverksette dem hurtig. For vi kan ikke ha et seminar om dette i dagevis. Det er nå det er alvor ute i bedriftene, og man kan hastebehandle dette gjennom Stortinget hvis regjeringen har gjort jobben sin. Vi må handle, og tiltakene må komme i dag, sa Frp-lederen i NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Jensen nevner en rekke tiltak hun mener kan tas i bruk: Endre permitteringsreglene, gjøre lettelser i skatter og avgifter, deriblant flypassasjeravgiften, og framskynde bygge- og samferdselsprosjekter.

(©NTB)

Les også

Avviser corona-kritikk: - Vi har en perfekt plan

Kommentarer til denne saken