Gå til sidens hovedinnhold

Solberg og Stoltenberg duellerte om økonomi

Oslo (NTB): Tirsdag kveld var det duket for nok en duell mellom Erna Solberg og Jens Stoltenberg. Første tema var økonomi, og igjen kom handlingsregelen i sentrum

Da duellen startet på TV 2, medgikk Stoltenberg at han fortsatt er forvirret over handlingsregelens fremtidige stilling.

- Man blir jo det, når Høyre stadig sier forskjellige ting, sa han og lot seg heller ikke berolige av at Høyre gjentatte ganger har sagt at partiet står ved handlingsregelen.

- Vi kan jo ikke ha en regjering der Høyres statsråder følger handlingsregelen, mens de andre ikke gjør det, sa Ap-lederen.

Erna parerte derimot med at hun har sagt gjentatte ganger at Høyre skal følge handlingsregelen, i en regjering som følger handlingsregelen.

- Vi skal holde oss til den, og vi var ned på å vedta den. Men det Stoltenberg ikke vil snakke om er at han ikke følger den delen av handlingsregelen som handler om hvordan pengene skal brukes. De skal brukes på forskning og utvikling, styrking av skolen og vekstfremmende skatteletter for løfte vekstevnen, sa Høyre-lederen og viste til at den sittende regjeringen ifølge NHO bare bruker to av ti kroner på dette, mens den forrige regjeringen Høyre satt i, brukte sju av ti kroner i henhold til den intensjonen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai