Gå til sidens hovedinnhold

Solberg ønsker Warloe velkommen tilbake i Høyre

Bergen (NTB): Høyre-leder Erna Solberg håper Henning Warloe kan komme tilbake i Høyre hvis han selv ønsker det. Men hun holder fast ved at det var riktig å be ham avstå fra å søke gjenvalg til Stortinget neste år.

- Det finnes alltid rom for tilgivelse. Selvsagt også for Henning. Ingen i Høyre har vendt ham ryggen, sa Høyre-lederen da hun innledet på Hordaland Høyres årsmøte lørdag.

Partilederen brukte de første ti minuttene av den politiske talen sin til å kommentere narkotikasaken og situasjonen for Henning Warloe.

- Jeg har kjent Henning i store deler av mitt og hans voksne liv, sa Solberg, som roste ham for innsats både i Bergen og på Stortinget. Hun la til at hun fortsatt er glad i ham og har hatt nær kontakt med ham etter at saken kom opp.

Samtidig holdt hun fast ved at det var riktig å be ham avslutte stortingsperioden neste år.

- Grunnen til det rådet er ikke narkotikasaken som han trolig blir sjekket ut av, men at han fortalte oss at han hadde brukt narkotika i den tiden han har sittet på Stortinget. Som stortingspolitikere er vi valgt til å bestemme hva som skal være lov. Det er en stor tillit. Da må vi som gir lovene, også leve etter dem, sa Høyre-lederen. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot