*Nettavisen* Nyheter.

Solberg på tredjeplass

«WRC» er et helt greit rallyspill til PSP.

09.02.06 14:27

(Spillmagasinet): Da Spillmagasinet første gang testet «WRC: FIA World Rally Championship» til Playstation Portable, var vi imponerte.

Etter flere timer med den ekte varen mellom hendene, er vi mindre overbeviste.

Guide:Bilspill til PSP.

Flere bilder i bunn av artikkelen.

Kjedelig

Problemet er enkelt og greit at spillet blir kjedelig.

Grafikken er veldig fin, selv om de mørkeste banene er befengt av mye etterslep på grunn av PSP-ens LCD-skjerm.

Men du skal kjøre svinaktig bra for å få låst opp en eneste bil , og det finnes ikke noen progresjonsmåler som forteller deg hvor langt du er kommet i sesongen.

Gleden av to førstplasser i nok er rally blir dermed erstattet av frustrasjon når en tilsynelatende uendelig rekke av nye runder dukker opp. Ingen belønninger, ingen lys i tunnelen.

En del småfeil

Spillet lider også av en del småfeil som absolutt burde vært fjernet før lansering.

Jeg har allerede nevnt at du ikke aner hvor langt du er kommet i spillet. Et annet problem er motorlyden. Alle bilene høres ut som små irriterende veps, og gir deg på langt nær inntrykket av å kontrollere et monster med 500 hestekrefter under panseret.

Spillet har også en del gode låter på lager, men et eller annet geni har funnet ut at den samme låten skal spilles hele tiden. Du må eventuelt bytte låt selv med Select-knappen, eller slå av musikken helt.

Disse tingene er strengt tatt bagateller (men irriterende bagateller). Verre er det at systemet for automatisk giring lugger. Jeg har ofte opplevd å bli forbikjørt i lange oppoverbakker fordi bilen ikke girer ned i tide.

Den siste feilen jeg vil påpeke er kameravinkelen. Jeg foretrekker vinkelen inne fra bilen, hvor jeg kun ser veien. Når du kjører av veien skifter imidlertid vinkelen slik at du skal få se bilen rulle rundt, krasje eller andre morsomme ting. Vel og bra det, men når du tar over kontrollen igjen, beholdes kameravinkelen bak bilen.

Dette har flere ganger ført til at jeg har kjørt feil vei eller klønet verre før jeg igjen «sitter inne» i bilen.

Grei underholdning

Tross småfeilene er «WRC» et habilt rallyspill til PSP. Er du stor tilhenger av rally, kan spillet gi valuta for pengene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.