*Nettavisen* Nyheter.

Solberg presenterer statsrådene onsdag klokka 12

Oslo (NTB): Etter statsråd på Slottet onsdag klokka 12 kommer Erna Solbergs nye regjering ut på Slottsplassen.

- Den nye regjeringen blir utnevnt i ekstraordinært statsråd onsdag, med virkning fra klokka 12 samme dag. Da vil også ansvaret til de forskjellige statsrådene bli fordelt, sa Erna Solberg da hun mandag ettermiddag kalte inn til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget for å kunngjøre at hun hadde fått i oppdrag av kong Harald å gi landet en ny regjering.

Høyre-lederen medga at selv om hun sjelden blir høytidspreget, var mandagen en dag som var nettopp preget av høytid - med framleggelsen av budsjettforslaget og finanstalen i Stortinget, regjeringens avskjedssøknad og hennes eget besøk hos kong Harald.

- Du merker at det er en viktig hendelse i livet ditt når du reiser til Slottet og får spørsmålet, sa hun.

Jens Stoltenberg fortsetter som leder for et forretningsministerium fram til avskjeden onsdag klokka 10. Rundt to timer senere er regjeringen Solberg formelt utnevnt. Hun og statsrådene skal først fotograferes på Slottsplassen før de for første gang som regjering holder pressekonferanse i Dronningparken bak Slottet.

Erna Solberg får nøkkelen til Statsministerens kontor klokka 13.15 på onsdag. Deretter følger nøkkelskifter i de andre departementene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.