*Nettavisen* Nyheter.

Solberg roser Ukrainas nye ledelse

Oslo (NTB): Det internasjonale presset på Russland om dialog må holdes høyt, mener statsminister Erna Solberg (H). Hun berømmer den nye ledelsen i Kiev for å ha holdt hodet kaldt i konflikten.

05.03.14 09:36

Solberg understreker overfor NRK at til tross for at Russland har vist tegn til å kunne inngå dialog, vil Norges fordømmelse av russisk aggresjon og brudd på folkeretten gjennom intervensjonen på Krim, stå fast.

– Det er en helt ny politisk ledelse i Ukraina. Jeg har lyst til å berømme den for det faktum at de har klart å holde hodet kaldt; de har ikke latt seg provosere. Det har bidratt til at temperaturen nå kanskje ser ut som den er lite grann bedre enn den var, da vi alle var redd for akselerering, sier Solberg.

Statsministeren peker på sin tyske kollega Angela Merkels initiativ til en kontaktgruppe for Ukraina som kan gi Russland en vei ut av krisen.

– Det er viktig at Russland føler et klart og tydelig press internasjonalt for å delta, for å bruke disse politiske mekanismene og ikke forsøke å definere sin egen virkelighet – som de nå i stor grad gjør – men at de opplever at denne situasjonen har heller ingen gevinstside for dem ved at den ikke løses, sier Solberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag