RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg ser ingen grunn til ny behandling av E16-sak

Oslo (NTB): Kontroversen rundt Liv Signe Navarsetes rolle i å få bygd en ny E16-trasé gjennom Lærdal er i seg selv ingen grunn til å behandle saken på nytt, mener statsminister Erna Solberg (H).

- Det er ikke på bakgrunn av dette grunn til noen ny behandling. Det må være faglige grunner for hvordan de valgene gjøres, så det må i så fall samferdselsministeren gjøre. Kontrollspørsmålet er for Stortinget, ikke for en ny regjering, sier Solberg til NTB.

Etter en anmodning fra Sp-leder Liv Signe Navarsete vedtok daværende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) en uke før den rødgrønne regjeringen gikk av i fjor, å legge store deler av E16-traseen i tunnel. Det har flere politikere fra Venstre og Frp reagert på.

Solbergs kommentarer er imidlertid forsiktige.

- Jeg har ingen prinsipielle syn på hvordan dette er håndtert av regjeringen, sier hun og legger til at en slik kommentar vil bli tolket som at hun har en mening om akkurat denne saken.

- Jeg tenker at det får Stortinget grave i, det skal ikke en ny statsminister gjøre på bakgrunn av en behandling som er gjort i forrige regjering, sier Solberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere