RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Statsminister Erna Solberg (H).
Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Solberg skal redegjøre i Stortinget om Middelhavet

Sist oppdatert:
Et flertall av partiene på Stortinget mener Norge må bidra med et skip i Middelhavet så snart som mulig.

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at hun vil redegjøre for Stortinget om situasjonen i Middelhavet og den humanitære krisen i Syria og Irak.

Det kommer fram i et brev fra Solberg til Stortingets presidentskap. Varselet om redegjørelsen kom dagen etter Ap-leder Jonas Gahr Støres krav om at statsministeren måtte stille opp i Stortinget for å forklare hvorfor Norge ikke kan stille med et fartøy i Middelhavet før 1. august.

Et flertall av partiene på Stortinget mener Norge må bidra med et skip i Middelhavet så snart som mulig og lenge før regjeringens oppstartsdato 1. august.

Ifølge Solberg er 1. august en dato som er valgt av EU.

– Det skal innpasses i den strukturen de har. Hvis det er behov og ønske, kan vi stille tidligere, sa hun under en pressekonferanse med Høyre tirsdag.

Den forklaringen er ikke tilstrekkelig for Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– EU, FN og hjelpeorganisasjoner varsler om en akutt krise. Vi ser daglig sterke bilder som ruller over skjermen fra denne katastrofen. Da mener jeg at sjøfartsnasjonen Norge må kunne stille før 1. august. Rederiforbundet sier at de kan ha fartøy klar på mye kortere varsel, og vi er vant til å mobilisere raskt i slike krisesituasjoner. Så derfor vil jeg vite hva som er statsministerens argumenter for hvorfor vi ikke kan gjøre det nå, sa Støre til NTB tirsdag.

Etter planen skal Solberg holde sin redegjørelse neste uke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere