*Nettavisen* Nyheter.

Solberg tror Norge må bosette 15.000 nye asylsøkere i år

Statsminister Erna Solberg anerkjenner kravene fra Venstre, KrF, Miljøpartiet de Grønne og SV om at Norge skal gjøre mer og ta imot flere flyktninger, men tror de undervurderer hvor stor tilstrømmingen egentlig er for øyeblikket. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg (H) tror antallet asylsøkere og flyktninger norske kommuner må ta imot i år kan komme opp i 15.000.

14.09.15 16:24

Solberg mener at Norge allerede har tatt en lederrolle i håndteringen av flyktningkrisen og påpeker at tilstrømmingen til Norge er stor.

– Hvis asylanttilstrømmingen fortsetter, vil det kanskje komme 16-17.000 asylsøkere i år. La oss si at 12.000 av dem får opphold. Sammen med 3.000 kvoteflyktninger har vi da 15.000 flyktninger. De skal bosettes i norske kommuner, sier Solberg til Dagbladet.

Dermed mener hun at det kan bli vanskelig å innfri kravene fra Venstre, KrF, Miljøpartiet de Grønne og SV om at Norge skal gjøre mer og ta imot flere flyktninger.

– Jeg anerkjenner deres ønske om å delta. Men jeg tror de undervurderer hvor stor tilstrømmingen egentlig er for øyeblikket, sier hun.

Mandag reiser justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til EU for å drøfte flyktningkrisen med ledere fra hele Europa. Senere i uka møter Solberg Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag