Solberg varsler innstramminger for asylsøkere

- Det vil komme signaler om innstramminger. Det er vi nødt til å gjøre , sier statsminister Erna Solberg (H)

- Det vil komme signaler om innstramminger. Det er vi nødt til å gjøre , sier statsminister Erna Solberg (H) Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Samtidig som regjeringen kommer med sitt forslag til hvordan kostnadene ved den økte asylstrømmen skal dekkes, vil det også komme forslag til strengere regler overfor asylsøkere.

29.10.15 07:03

Regelendringene skal både bidra til å bremse asylstrømmen, behandle søknadene raskere og redusere kostnadene, skriver VG. Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter at det er innstramminger på vei.

– Det vil komme signaler om innstramminger. Det er vi nødt til å gjøre, så vil konkretiseringene komme etter hvert når de er ferdig utredet, sier Solberg.

Mens tre av ti er villige til å akseptere velferdskutt for å dekke ekstrakostnaden som følger av veksten i asylsøkere, svarer fire av ti at de ikke synes det er greit med slike kutt.

Etter det avisen forstår, er én av endringene at standarden på innkvarteringen for dem som venter på å få søknaden sin behandler vil bli langt enklere. I tillegg kan ytelsene til dem som sitter i mottak bli redusert. Det kan bli aktuelt å kutte ned lengden på det toårige introduksjonsprogrammet, for å få flyktningene raskere i gang i Norge, ifølge avisens kilder.

Les også: Hagen: - Vold mot de som søker trygghet og lykke er forkastelig

I et tillegg til det foreslåtte statsbudsjettet skal regjeringen fredag komme med et forslag om hvordan de anslåtte ekstrakostnadene på 9,5 milliarder til å håndtere flyktningstrømmen skal dekkes inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag