*Nettavisen* Nyheter.

Solberg varsler ny oljepengebruk

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringen vil dreie oljepengebruken over til det hun beskriver som vekstfremmende tiltak.

Det innebærer mer penger til utdanning, forskning og infrastruktur i årene som kommer, framholdt Solberg under Stortingets spørretime onsdag. Hun gjentok varselet om endringer i skatteopplegget, men ville ikke gå i detaljer når det gjelder den samlede oljepengebruken i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet som legges fram på fredag.

Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen frykter at regjeringen vil øke oljepengebruken utover det den forrige regjeringen la opp til.

- En ansvarlig økonomisk politikk er en forutsetning for å sikre arbeidsplasser og folks trygghet i hverdagen, sa Pedersen og minnet Solberg på uttalelser fra valgkampen der Jens Stoltenberg ble anklaget for å gjøre norsk økonomi mer oljeavhengig.

- Det handlet ikke om størrelsen på oljepengebruken, men måten pengene ble brukt på. Vi kommer til å føre en ansvarlig økonomisk politikk, sa Solberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.