*Nettavisen* Nyheter.

Solberg varsler økt bruk av lukkede mottak

Oslo (NTB): Busstragedien i Årdal gjør det nødvendig å se nærmere på behandlingen av asylsøkere, fastslår statsminister Erna Solberg (H).

Men noen kjapp løsning på hvordan norske myndigheter skal håndtere dem som har fått avslag på asylsøknaden, men likevel oppholder seg i landet, har hun ikke. Tvert imot varsler hun at den rødgrønne linjen langt på vei vil bli opprettholdt.

- Det finnes ingen andre oppskrifter. Du må ha avtaler med land for å returnere asylsøkere, og reisepapirene til den enkelte må være i orden. Det nytter ikke å dumpe mennesker et sted og håpe på at de blir tatt hånd om, sier Solberg til NTB.

Hun vil videreføre arbeidet med å få i stand returavtaler, intensivere innsatsen for å få avklart asylsøkeres identitet og lokke flere til å reise frivillig. Heller ikke når det gjelder lukkede mottak blir det vesentlige endringer.

- Vi har sagt at vi skal bruke lukkede mottak mer. Hjemmelen i Utlendingsloven for dem som kan ilegges frihetsberøvelse, er den samme som i dag. Men den kommer til å bli praktisert hyppigere enn hva som har vært tilfellet til nå, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.