*Nettavisen* Nyheter.

Solberg vurderer krav om responstid

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å innføre krav til responstid for politiet, slik tilfellet er for de andre nødetatene.

- Dette blir en naturlig diskusjon i forbindelse med politianalysen. Responstid er et viktig element når vi skal dimensjonere politiet framover, sa Solberg i Stortingets spørretime onsdag.

I kjølvannet av 22. juli-rapporten nedsatte regjeringen et utvalg som skulle gi råd om hvordan politiet bør organiseres i framtiden. Rapporten fra det såkalte politianalyseutvalget har vært ute på høring, og regjeringen er nå i gang med å vurdere hvordan den skal følges opp.

- Om arbeidet vil være avsluttet i løpet av våren til neste år, er for tidlig å si. Men vi har en ambisjon om å få jobben gjort så raskt som mulig, sa Solberg.

KrF-leder Knut Arild Hareide slo fast at politiets responstid er nødt til å prioriteres. I sitt spørsmål til Solberg viste han til at ambulansen var framme på åstedet for busstragedien i Årdal om lag én time før politiet.

Statsministeren anførte at bemanningen i politiet er et avgjørende element når krav om responstid skal vurderes. Hun gjentok regjeringens løfter om å sørge for flere politifolk og styrket bemanning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.