RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldat fengslet etter grov vold

En yrkessoldat er dømt til fengsel etter at han sammen med broren sin og en kamerat sparket og slo en annen gjentatte ganger mens han lå nede.

Hendelsen fant sted i Bergen sentrum natt til fredag 9. april 2004. Den 22 år gamle yrkessoldaten var ute på byen sammen med sin 24 år gamle bror og en 23 år gammel kamerat.

Ifølge dommen skal de tre ha drukket en del alkohol allerede før de kom til byen. På utestedet Maxime havnet de i krangel med en annen vennegjeng, og både den andre vennegjengen og de tre kameratene ble kastet ut.

23-åringen fortalte i retten at de tre da bestemte seg for å følge etter den andre gjengen for «å ta dem». De andre forsøkte å stikke av, men en av dem ble tatt igjen. Han ble da kastet i bakken. Deretter slo og sparket de tre ham gjentatte ganger i bakhodet og ansiktet, til han mistet bevisstheten.

Fornærmede ble etter episoden sykemeldt frem til 14. mai på grunn av smerter i brystet etter mishandlingen.

Retten legger i formildende retning vekt på at det har gått nesten to år siden saken før den kom opp for retten. De tar også hensyn til at saken «med stor sannsynlighet vil få konsekvenser for NNs arbeid som yrkessoldat».

I skjerpende retning legger retten vekt på at «de tiltalte har gjort seg skyldig i grov og brutal voldsutøvelse. Handlingene har et svært stort skadepotensiale, og det beror i høy grad på tilfeldigheter hvor alvorlige skader som inntrer ved massiv vold av denne karakter.».

Alle de tre dømmes derfor til fem måneders fengsel. I tillegg må de betale mellom 5000 og 10.000 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere