RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldat skadd av sjokkgranat i Elverum

Sist oppdatert:
Elverum (NTB): En soldat i 20-årene ble onsdag ettermiddag alvorlig skadd av en sjokkgranat under en øvelse på Terningmoen i Elverum.

- Vi har hatt et uhell med en av våre kadetter ved Krigsskolens gjennomgående kurs på Terningmoen. Han fikk skader i lysken eller bekkenet av en sjokkhåndgranat under en militærteknisk øvelse, opplyser oberstløytnant Harald Vaadal til NTB. Han er fungerende sjef ved Krigsskolen.

Den skadde soldaten, en visekorporal fra Østlandet, ble først sendt til sykehus på Elverum, men siden fløyet til Oslo universitetssykehus. Onsdag kveld beskriver sykehuset mannens skader som alvorlige.

- Dette er en alvorlig hendelse, legger Vaadal til. Han sier at all aktivitet ved Terningmoen er avsluttet etter ulykken.

- De som var der, er debrifet og blir tatt vare på av befalet der. Vi er selvfølgelig alle bekymret for soldaten som er skadd og håper det går bra med ham, sier krigsskolesjefen.

Selv om ulykken skjedde på militært område og i forbindelse med militær aktivitet, er det sivilt politi som etterforsker den. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere