Gå til sidens hovedinnhold

Soldater har omringet presidentkandidat

Hotellet til presidenkandidat Sarath Fonseka er omringet i Sri Lankas hovedstad Colombo.

Colombo (NTB-AFP-Reuters): Sittende president Mahinda Rajapakse har tatt ledelsen i opptellingen etter valget på Sri Lanka, ifølge tjenestemenn som jobber med valget.

Rajapakse skal ha hatt 60 prosents oppslutning da litt over 10 prosent av stemmene var talt opp.

Det anslås at rundt 70 prosent av de stemmeberettigede deltok i tirsdagens presidentvalg.

Omringet
Samtidig opplyser motkandidat Sarath Fonseka på Sri Lanka sier soldater har omringet hotellet hans i hovedstaden Colombo.

- Disse folkene har omringet hotellet med militære og truet sikkerhetsfolkene mine, sier Fonseka på telefon til nyhetsbyrået Reuters tidlig onsdag morgen.

Den tidligere forsvarssjefen legger til at han tror soldatene har til hensikt å arrestere ham.

Vil unngå statskupp
En høytstående kilde i regjeringsstyrkene, som ikke ønsker å bli navngitt, hevder på sin side at Fonseka er satt under oppsikt for at han ikke skal ha mulighet til å gjennomføre statskupp. Myndighetene frykter at han skal prøve seg på et kupp i samarbeid med folk som fortsatt støtter ham i hæren.

En talsmann for hæren sier at de har informasjon om at desertører fra hæren befinner seg inne i hotellet.

Vi vet ikke motivet deres, og som en sikkerhetsforanstaltning har vi utplassert styrker rundt hotellet og folk som går inn og ut blir sjekket, sier brigadegeneral Udaya Nanayakkara til Associated Press.

– Vi har bedt dem om å overgi seg, men de har ikke kommet ut, sier brigadegeneral Udaya Nanayakkara.

Han sier at det ikke foreligger planer om å arrestere Fonseka.

Fonseka er den viktigste utfordreren til sittende president Mahinda Rajapakse i valget som ble holdt tirsdag. Da opposisjonskandidaten skulle avlegge stemme, fikk han imidlertid beskjed om at han ikke sto oppført i manntallet.

Samtidig opplyste den srilankiske regjeringen at de vil forsøke å få den tidligere hærsjefen erklært uegnet som presidentkandidat.

(©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken