*Nettavisen* Nyheter.

Soldater pågrepet for drap på demonstranter i Guatemala

Guatemala by (NTB-AFP): Åtte regjeringssoldater og en oberst er pågrepet i Guatemala, anklaget for utenomrettslige henrettelser av åtte demonstranter.

Tusenvis av mayaindianere blokkerte i forrige uke den panamerikanske hovedveien gjennom Totonicapan, rundt 170 kilometer vest for hovedstaden, i protest mot høyere strømpriser.

Regjeringssoldater ble satt inn for å fjerne demonstrantene og åpnet ild mot menneskemassen. Da det hele var over lå åtte sivile igjen, alle skutt og drept.

President Otto Perez Molina, som selv har en fortid som brigadegeneral i regjeringshæren, beordret full etterforskning. På stedet ble det funnet over 100 tomhylser, alle fra ammunisjonstypen som benyttes i regjeringssoldatenes automatvåpen.

Riksadvokaten i Guatemala beordret torsdag pågripelse av oberst Juan Chirou som ledet operasjonen og slo fast at han var «den fremste ansvarlige» for drapene.

Åtte soldater, blant dem to kvinnelige, ble også pågrepet og holdes nå i varetekt ved en militærforlegning i Guatemala by. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.