Gå til sidens hovedinnhold

Soldater voktet kopternes julefeiring i Egypt

Kairo (NTB-AFP): Egypts kristne har gjennomført en strengt bevoktet julefeiring. Kopterne bekymrer seg for det som ser ut til å bli en stor seier for islamistene i valget på ny nasjonalforsamling.

Koptiske kristne feiret sin julaften fredag, og de militære makthaverne deltok på den koptiske midnattsmessen i Abbassiya-katedralen i Kairo natt til lørdag.

Sikkerhetsoppbudet ved Egypts koptiske kirker var omfattende, og en rekke soldater og politifolk passet på utenfor kirkene. Det er rettet blodige angrep mot egyptiske kirker i forbindelse med jule - og nyttårsfeiringen tidligere.

Islamistiske ledere har lovet å delta i arbeidet for å beskytte kopternes julefeiring, og årets markering hadde lørdag blitt gjennomført uten problemer.

Midtøstens største kristne befolkning er bekymret for utviklingen i Egypt etter president Hosni Mubaraks fall og islamistpartiers stadig sterkere posisjon.

Landets to største islamistiske partier sa lørdag at de har til sammen har fått over 62 prosent av stemmene i tredje runde i valget til ny nasjonalforsamling i Egypt. (©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial