– Gud den allmektige har lovet å få sin hevn, og Gud er den viktigste hevneren. Det vil med sikkerhet bli iverksatt handlinger, sa Qaani i et intervju med iransk TV mandag.

Han lover å følge i Soleimanis fotspor.

– Vi lover å fortsette nedover martyr Soleimanis vei, like fast som før og med Guds hjelp. Og til gjengjeld for hans martyrdød planlegger vi å bli kvitt Amerika fra regionen, sier han.

Qaani er brigadegeneral og har vært en nær medarbeider av Soleimani og nestkommanderende i Quds-styrken siden 2006.

62-åringen ble født i Khorasan-provinsen nord i Iran i 1957 og sluttet seg til Revolusjonsgarden som 25-åring.

Les også: Bahareh Letnes hyller drept iransk general: – Krigshelt

Ustabil situasjon

Trusselen kommer som et tilsvar på USAs likvidering av Qasem Soleimani, som har skapt flere reaksjoner. Søndag ba Iraks nasjonalforsamling regjeringen om å kaste den USA-ledede militærkoalisjonen mot IS ut av landet, samtidig varslet Iran at de vil se bort fra deler av atomavtalen fra 2015.

Utviklingen kan bringe Iran nærmere å bygge en atombombe, gjøre et fullmektig militært angrep fra Teheran mot Amerika, og gjøre det mulig for IS å igjen etablere seg i Irak.

Det vil i så fall gjøre Midtøsten til et farligere og mer ustabilt sted.

Trump advarte

Trump har gjentatte ganger advart Iran mot å ta hevn.

Søndag skrev han på , muligens på en uproporsjonal måte, om Iran angriper amerikanske personer eller mål.

Dagen før uttalte han at USA har valgt ut 52 mulige iranske mål, om iranerne skulle gjengjelde likvideringen av Soleiman. Blant målene er flere steder av stor kulturell betydning.

Skulle slike mål angripes kan det etter internasjonal lov bli ansett som krigsforbrytelse, ifølge New York Times.

– De har lov å drepe vårt folk. De har lov å torturere og kveste vårt folk. De har lov til å bruke bomber langs veikanten og sprenge vårt folk. Og vi har ikke lov å røre deres kulturelle steder? Det fungerer ikke slik, sa Trump søndag.

(©NTB)