Gå til sidens hovedinnhold

Solenergi til bunns mens Oslo Børs skinte

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 0,7 prosent til 472,28 poeng fredag. Samtidig fikk Rec juling etter nytt milliardunderskudd.

Bunnlinjen viste et tap på 6,9 milliarder kroner for solenergiselskapet, og markedet svarte med en nedgang på 13,9 prosent. Bare i løpet av den siste måneden er nesten en tredel av selskapets børsverdi forduftet. På denne tiden i fjor var selskapet verdt nesten fem ganger så mye som da børsen tok helg fredag.

For DNB fortsetter oppturen som startet torsdag. Storbanken var mest omsatt og kunne notere seg for en kursvekst på 4,7 prosent. Også Marine Harvest (+2,1 prosent), TGS-Nopec (+1,8 prosent), Gjensidige (+1,7 prosent) og Hydro (+1,5 prosent) hadde en god dag på Oslo Børs. Blant de ti mest omsatte aksjene var det bare Telenor og Yara som falt - begge med 0,4 prosent - men litt lenger ned på listen måtte Orkla ta et kursfall på 1,6 prosent.

Et fat nordsjøolje kostet fredag ettermiddag 118,84 dollar, mens amerikansk lettolje lå på 96,41 dollar fatet.

I Europa steg både Londons FTSE 100 og Frankfurts DAX 30 med 0,8 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris gikk opp med hele 1,2 prosent. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter