RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solformørkelse for hausseaksje

Sist oppdatert:
En av Oslo Børs dyreste aksjer går på en smell i tredje kvartal.
Solaksjen REC er ute med et meget overraskende resultatvarsel. Selskapet handles til en børsverdi delt på inntjening (P/E) på høye 57,5 for 2007. Dermed får en liten skuffelse på bunnlinjen store utslag i prisingen til selskapet.

Det er uvanlige driftsproblemer i REC Silicon og REC Wafer som er årsaken til at selskapet nå sender ut et resultatvarsel. REC hadde strrømbrudd i to produksjonsanlegg, noe som fikk innvirkning på produksjonen av silanegass og polysilisium.

Den negative resultateffekten på driften før avskrivninger (EBITDA) i REC Silicon ventes å være på over 30 millioner kroner i september. Produksjonen ble også påvirket i oktober, noe som får selskapet til å nedjustere fra 6.000 til 5.700 i denne delen for året.

I REC Wafer har produksjonsproblemene vært større, og det ventes at den negative effekten blir på 40 millioner kroner i tredje kvartal. I REC Wafer opprettholdes produksjonsmålene for året, heter det i en melding fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere