*Nettavisen* Nyheter.

Solgt etter priskutt på 261 mill.

Verdens råeste luksusseiler har endelig fått ny kaptein.

(LXUS.no) I mai kunne LXUS melde at verdens største, råeste og mest luksuriøse seilyacht - Maltese Falcon - var lagt ut for salg på luksus-markedsplassen JamesList.

Den gang var prisen på svimlende 891 millioner kroner , men i tøffe tider er ikke luksuriøse seilskip det mest omsettelige. Forrige uke ble prisen redusert med 261 millioner kroner, og Maltese Falcon kunne bli din for mer trivelige 630 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

REVOLUSJONERENDE SEILTEKNOLOGI: DynaRig-systemet gjør Maltese Falcon rask og lett og manøvrere. Seilarealet er på imponerende 2400 kvadatmeter. Foto: (Maltese Falcon)

LES OGSÅ:
Frisk pris for superseiler
De eier verdens dyreste yachter
Tre milliarder for verdens største yacht

Joda, vi er klar over at 630 millioner kroner ikke akkurat er billig, men i denne sammenheng er det å anse som et røverkjøp. Maltese Falcon blir fortsatt ansett som det ultimate seilskipet og et prakteksemplar innen både teknologi og design, og nylig var superyachten på coveret av "Luxury Toys: Top of the World".

Og tenk på alle aksjer, eiendommer og luksusbiler du kan kjøpe i tillegg med pengene du sparer!

Det var det tydeligvis andre som tenkte også, for bare én uke etter priskuttet skal Maltese Falcon være solgt etter å ha ligget ute for salg i en liten evighet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Enestående på de syv hav

Maltese Falcon ble bygget av Perini Navi for finansmannen Tom Perkins i 2006, og har ennå ikke blitt utkonkurrert av noen andre seil-yachter hva design, størrelse og kulhetsfaktor gjelder.

Skipets geniale seilsystem DynaRig har revolusjonert seilsporten med sine femten seil fordelt på tre master og et seilareal på 2400 kvadratmeter. Maltese Falcon er uslåelig hva både enkel manøvrering og høy hastighet gjelder, og praktskipet kan krysse Atlanterhavet på bare ti dager.

Mastene er like høye som en 20 etasjers bygning og i kabinen er det sengeplass til tolv fordelt på fem überluksuriøse lugarer. Art deco-stil preger interiøret, og utendørs kan solhungrige seilentusiaster jobbe med brunfargen på flere dekk.

Maltese Falcon ble første gang lagt ut for salg i fjor. Da var prisantydningen på over en milliard kroner.

Tom Perkins vil ifølge Luxist ikke opplyse hvem kjøperen er, men innrømmer at dette ikke har vært det letteste tidspunktet å selge en superyacht på.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.