RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte 1 mill kredittkort på eBay

Sist oppdatert:
...og en datamaskin. Det er utrolig hva du kan få for 350 kroner.

Det er flere enn Santander som for tiden har problemer med kredittkortinformasjon på avveie. Nylig ble en datamaskin solgt på eBay. Innhold: Kredittkortinformasjon, mobilnummer, adresser, kontonummer, mødres pikenavn og signaturer til én million kunder.

Ifølge Reuters skal det være kunder hos American Express, Royal Bank of Scotland (RBS) og NatWest som skal være utsatt.

Digitaliseringsselskapet solgte
Datamaskinen kom fra selskapet Graphic Data, som digitaliserer dokumenter for banker, hvor en ansatt hadde solgt datamaskinen uten å slette innholdet på harddisken.

Utover å inneholde all denne sensitive informasjonen til over én million kunder, skal mye av innholdet på maskinen være ren brukshistorikk, kommunikasjon mellom banker og kredittkortsøknader.

- Graphic Data har bekreftet overfor oss at en av dere maskiner har blitt solgt via en tredjepart. Historikk relatert til kredittkortsøknader fra noen av våre kunder og data fra andre banker ble ikke fjernet,skriver RBS i en uttalelse.

Skjønner ikke hvorfor
Graphic Data hevder på sin side at selskapet ikke har bedt om at utstyret skulle selges, og skal nå ha satt i gang undersøkelser for å finne ut hvorfor maskinen ble fjernet fra et sikkert område.

RBS hevder nå de jobber med å løse «this regrettable loss with Graphic Data as a matter of urgency».

Et problem i England
Dette er langt fra første gangen dette har skjedd. I april meldte bankgiganten HSBC at de hadde mistet en CD med informasjon om nesten 400.000 kunder etter at den hadde blitt solgt i posten. I desember i ble forsikringsselskapet Norwich Union Life ilagt en bot på 1,26 millioner pund etter at de hadde oppbevart info om sine kunder usikkert. Og i forrige uke mistet britiske myndigheter personlige opplysninger om alle fanger i England og Wales.

Parlamentsmedlem Tom Brake sier til Reuters at det nå er nødt til å gjennomføres en kulturendring i banker og i det offentlige når det kommer til å håndtere sensitive opplysninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere