RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte alkohol og røyk på Facebook

- IKKE LOV: Tone Loftesnes Kornli, leder for Ungdomsseksjoksjonen i Hordaland politidistrikt, forteller at politiet mistenker at varene er stjålet. Hun ber politiet følge med på hva ungdommer gjør på sosiale medier.
- IKKE LOV: Tone Loftesnes Kornli, leder for Ungdomsseksjoksjonen i Hordaland politidistrikt, forteller at politiet mistenker at varene er stjålet. Hun ber politiet følge med på hva ungdommer gjør på sosiale medier. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
16-åring lagde åpen FB-gruppe for omsetning av rusmidler.

(ba.no): Politiet i Bergen ber foreldre følge med på hva barna gjør på nett. Hun sier at politiet mistenker at ungdommer stjeler alkohol og tobakk, og selger det billig gjennom nettsteder.

– Det er viktig at foreldre følger med på hva ungdommer driver med. Vi mistenker at ungdommene stjeler varene, og selger videre for en billigere penge, sier Tone Loftesnes Kornli, leder for ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, til BA.

16-åring opprettet nettsted
I romjulen ble en gruppe for kjøp av alkohol, røyk og snus i Hordaland opprettet på Facebook. Administrator av gruppen var en 16 år gammel bergensgutt.

«For eksempel hvis du ikke rekker polet kan du kjøpe alkohol på denne siden. Eller du vill ut å drikke men så er øl salge stengt, så kan det være noen i denne gruppen som har noe liggende», skriver 16-åringen.

Vil ha billig nikotin
Mandag formiddag hadde gruppen 86 medlemmer.

«Er det noen som selger snus?», spurte en.

«Noen som selger kartonger med røyk rimelig», spurte en annen.

BA har vært i kontakt med 16-åringen som opprettet gruppen. Han sier han ikke vet om det er omsatt noe særlig siden oppstart, og hevder han vet lite om lovligheten av en slik gruppe.

– Er det straffbart å opprette en slik gruppe da? spurte han.

Politiet griper inn
Leder Kornli ved ungdomsseksjonen til Bergen sentrum politistasjon er klar på at slike grupper ikke er lovlige.

Tirsdag formiddag var 16-åringen i samtaler med politiet. Gutten slapp unna med en advarsel, og slettet Facebook-gruppen.

Kornli sier at politiet like før jul avdekket en lignende sak.

– En 18-åring solgte alkohol, røyk og snus mot betaling, forteller Kornli.

Mannen fikk et forelegg på 4500 kroner av politiet.

Mistenker at varene stjeles
Kornli mener dette er utbredt i ungdomsmiljøet over alt i Bergen.

– Vi får ofte tips både fra ungdommer og foreldre om nettsider de reagerer på. Det er til stor hjelp for oss, sier seksjonslederen til BA.

Solgte på fantoft
For et drøyt år siden omtalte BA ulovlig salg av sigaretter og alkohol ved SiB-boligene på Fantoft i Bergen.

Ved oppgangen til leilighetene var det hengt opp oppslag der de som var interessert i røyk og sigaretter ble bedt om å ta kontakt.

Også på studentenes gruppe på Facebook la en rekke personer ut informasjon om at de solgte røyk og sprit. Prisene lå langt under norske butikkpriser.

Ifølge norsk lov er det ulovlig å selge sigaretter og alkohol uten særskilt tillatelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere