Solgte alt for å slikke sol

Preben Nielsen (24) og familien ga avkall på en trygg tilværelse i Bergen for å nyte solen på Gran Canaria. Nå lever de som konger.

14.01.06 17:06

Nielsen og hans kone hadde i om lag ett år planlagt flytteprosjektet. Etter en del vurderinger frem og tilbake var det nok snakk, og tid for handling. Familien Nielsen, som har en en nyfødt sønn, solgte huset de eide og to biler for å slikke sol og leve som konger.

– Vi var godt lei av å sitte hjemme (i Bergen) og syte over det dårlige og kalde været. Det var tid for å gjøre noe med problemet, noe vi ikke angrer på i det hele tatt. Folk flest klager uten å gjøre noe med det. Her nede lever vi som konger, forklarer Nielsen med en svært munter tone.

Flyttet 1. oktober

Første oktober ble flytteplanene realisert. Familien Nielsen hadde en god slant penger, men har i første omgang valgt å la det være et prøveprosjekt.

– Vi liker oss svært godt her nede, men i denne omgangen er det et prøveprosjekt. Vi leier hus nå, men på et senere tidspunkt kan det bli aktuelt å flytte permanent. Vi reiser etter all sannsynlighet tilbake til Bergen 1. april, når fødselspermisjonen til min kone går ut, forklarer Preben Nielsen.

Én uke på, tre uker av

Selv om luksustilværelsen er upåklagelig har den også en ”mørk” side. For selv om familien får det til å gå rundt økonomisk må det tas i et ekstra tak én uke hver måned.

– Før jeg flyttet ned hit drev jeg for meg selv som vinduspusser på fulltid. Mens vi er her nede drar jeg tilbake til Norge én uke hver måned og jobber nesten døgnet rundt. På den måten går det rundt økonomisk. Pendlingen kan nok ta på på sikt, men hvis vi flytter ned hit på permanent basis må jeg få meg jobb her.

– Anbefaler alle å gjøre det!

– Jeg anbefaler alle hjemme å prøve dette. Det er helt fantastisk. Det er deilig å kunne finne på ting utenfor husets fire vegger, i stedet for bare å sitte inne på grunn av dårlig vær, forklarer Preben Nielsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.