RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte halve klubben for 2 kroner

Sist oppdatert:
Lillestrøms rike onkel mener klubben klarer å stå på egne bein.

Foran mandagens årsmøte har Per Bergs Øie AS solgt halvparten av aksjene sine i LSK AS til fotballklubben. For to kroner.

NA24 - din næringslivsavis

-Koser seg på konto
- De to kronene står allerede på kontoen og koser seg, sier den tidligere Lillestrøm-midtstopperen.

Eiendomsmillionæren reddet romerikingenes stolthet fra konkurs før 2005-sesongen, og Berg spyttet inn til sammen vel 30 millioner i samlet konsernbidrag i LSK AS i 2005 og 2006.

- Jeg slapp å tilføre aksjeselskapet midler fra Øie AS i fjor, og tror nå at klubben er i stand til å stå på egne bein. Lillestrøms Sportsklubb går samlet sett med overskudd, sier Per Berg til NA24.

Selger seg ut i 2009
LSK fikk et pluss på 2,4 millioner i fjor, mens samarbeidsselskapet LSK AS gikk med et lite underskudd, ifølge Øie. Klubbleder Per Mathisen tallfester 2007-tapet til vel 900.000 kroner. Men klubbens aksjeselskap økte omsetningen med 12 prosent til vel 80 millioner kroner.

LSK og LSK AS hadde et samlet 2007-budsjett på 110 millioner, og satser på å nå 125-130 millioner i år.

Investor Per Berg selger ut de resterende 50 prosentene han eier av LSK AS i januar 2009. Til gjengjeld har Lillestrøm SK forpliktet seg til å skyte inn 30 millioner i selskapet. Disse er øremerket sportslig satsning.

- Jeg har lyst å være med og bidra også i fortsettelsen, men det blir opp til klubbledelsen hva de vil. Nå er vi i ferd med å komme dit at klubben bestemmer selv.

Og legger til:

Tommy Sharif bidrar
- For det er litt uheldig at en enkeltperson eller et selskap skal ha så stor innflytelse i et klubbsystem, sier Berg.

Som blant annet har blitt kritisert for sin innflytelse da Uwe Rösler fikk sparken i klubben. Berg fortsetter imidlertid med spiller- og eiendomsinvesteringer i LSK Invest AS, et selskap der blant andre Tommy Sharif eier drøye ti prosent.

I desember i fjor opprettet Per Berg Øie Sport Invest AS for «å samle mitt sportslige engasjement».

- Blir det et etterlengtet seriegull i 2008?

- Jeg håper og tror vi skal være blant de beste, og føler vi har potensial. Men RBK kommer nok tilbake, og i tillegg blir Brann, Vålerenga, Stabæk og Viking gode. Serien blir veldig tett og jevn - tettere enn i fjor.

PS: LSK ble seriemester sist i 1989. Fjorårets cupgull var den første pokalen siden da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere