*Nettavisen* Nyheter.

Solgte juksebestikk i Fagforbundet

Et uslåelig tilbud om å kjøpe eksklusivt Solingen-bestikk til spottpris gjennom Fagforbundet, lokket 500 medlemmer til å kjøpe. Men tilbudet var for godt til å være sant.

For bestikket var på ingen måte Solingen-bestikk, men en billig piratkopi.

Kjøpte fem kofferter

Medlemmene av Fagforbundet i Hordaland fikk det fantastiske tilbudet i posten før jul. Under Fagforbundets logo, ble de tilbudt å kjøpe 72-delers Solingen-bestikk av rustfritt edelstål til 590 kroner, mot førpris som var 2990 kroner. 500 av Hordalands-medlemmene kjøpte setten, deriblant Esther Jensen, som kjøpte fem kofferter. Skuffelsen ble stor for henne, da hun åpnet kofferten og fikk se hva hun egentlig hadde kjøpt.

- Jeg så med det samme at bestikket ikke holdt mål. Det så skralt ut. Det var ingen logo inngravert, slik de avbildede produktene hadde, og bestikket ble stygt og matt med det samme jeg holdt det under vann. Dessuten kom det ingen garantisedler med, til tross for at firmaet lovet ti års garanti, sier Jensen til Bergens Tidende.

Brukte Fagforbundets logo

Bestikket var slett ikke produsert i Solingen i Tyskland, men i Tyrkia. Siste finishen skal ha blitt gjort i Solingen i Tyskland, og det mener daglig leder av postordrefirmaet International Trade Service (ITS), Svein Bjarne Nesbø, er godt nok til å kunne kalle bestikket Solingen-bestikk. Hans firma klarte å overbevise Fagforbundet i Hordaland om at bestikket skulle tilbys deres medlemmer. ITS har også benyttet Fagforbundets logo i tilbudsbrevet som ble sendt ut før jul.

- Vi sier ikke at bestikket er Solingen. Vi sier det kommer fra Solingen, sier Nesbø til BT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag