RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte Potter-bok to dager før tiden

Sist oppdatert:
Ingenting overlates til tilfeldighetene når Harry Potter-bøkene legges ut for salg i dag. Men tidsfristen ble brutt da Rimi i Akersgata solgte boken allerede lørdag.

Nå er tidspunktet kommet som halve Norge har ventet på. Den femte boken i Harry Potter-serien er ute i butikkene. Små og store kan gå mann av huse for å få svar på mysteriene de har lurt på siden sist gang den velsmurte PR-maskinen var i gang.

For det er en velsmurt PR-maskin det er snakk om. Ingenting overlates til tilfeldighetene når en av tidenes mest populære bokserier lanserer nok en utgave. For selv om Potter-boken har vært tilgjengelig i norsk utgave lenge, og barn på kontinentet kunne få fatt i den allerede i helgen, var den norske lanseringen lagt til mandag 10. november.

Mange bokhandlere holdt åpent natt til mandag og forlaget Damm har lagt ned et enormt arbeid for at ikke en eneste av de 150.000 eksemplarene av "Harry Potter og Føniksordenen" skulle komme ut før deadline, skriver NTB.

På tross av den strenge deadlinen kunne den nye Harry Potter-boka kjøpes over disk allerede lørdag.

Aftenposten kan fortelle at flunkende nye Harry Potter-bøker sto stablet opp i hyllene på Rimi i Akersgata i Oslo lørdag ettermiddag. Til Aftenposten sier forlagssjef Tom Dahl i Damm forlag at han beklager det som er skjedd.

- Huff, dette var ille. Hvis dette stemmer er det et alvorlig brudd på avtalen vi har inngått med Bladcentralen. Dette er noe vi ser alvorlig på, og som eventuelt vil få konsekvenser, sier Dahl.

Informasjonsdirektør Christian Sulheim i Hakongruppen kjente lørdag ikke til om det var blitt solgt bøker på Rimi i Oslo.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at det er solgt bøker på Rimi Akersgata. Hvis det er tilfelle, så beklager vi det på det sterkeste, sier Sulheim til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere