RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte smuglersmør for 250 kroner kiloen

Foto: Tollvesenet (Namdalsavisa/Tollvesenet)
Sist oppdatert:
To svensker pågrepet med 250 kilo meierismør som de hadde tenkt å selge for 250 kroner kiloet.

NAMSOS: De to ble pågrepet av politiet lørdag kveld ved Fjær sør for Namsos. De to erkjente at dette var smugling i håp om lettjente penger. De to smørselgerne fra Midt-Sverige, en mann i 40-årsalderen og en kollega i 30-årene, hadde tilbudt smør til folk på Beitstad. Da politiet stanset den lille varebilen, en såkalt pizzabil, fant de 250 kilo smør.

- De to fortalte at de tok 250 kroner for en pakke smør på ett kilo, får Namdalsavisa opplyst ved politiets operasjonssentral i Nord-Trøndelag.

Meldingen til politiet kom ved 19.30-tiden lørdag kveld. Da hadde politiet fått tips om de to smørsmuglerne, som tidligere skal ha forsøkt selge smør utenfor Prix på Beitstad. Derifra skulle de ha kjørt videre nordover, med retning mot Namsos. Like sør for Bangsund ble de to pågrepet, og tatt med inn til politiet i Namsos, der de trolig kan vente seg bøteleggelse som følge av brudd på tolloven.

- Vi har hørt om svartebørsprisene, og det var ikke overraskende at dette skjedde. Svenskene har innrømmet at de har kjørt smøret over Storlien i løpet av natt til lørdag. Det er 250 kilo fordelt på halvkilospakker, sier Hilde Pettersen Ruud, avdelingssjef for grensekontrollen til tollregion Midt-Norge til Adressa.no. De har så langt ingen meldinger på at noen faktisk har kjøpt av smøret.

Dermed kan mye tyde på at de to svenskene har forsøkt å selge smør uten å få annen betaling enn en bot.

Flere saker i Namdalsavisa her.

Og ikke minst: Få med deg hvordan verden ler av Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere