RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte videospill for 6 milliarder kroner - på tre dager

San Francisco (NTB-Reuters): Videospillet «Grand Theft Auto V» har etter tre dager solgt for en milliard doller. Det er raskere enn noe annet spill, film eller annet underholdningsprodukt noensinne.

Spillet ble lansert tirsdag for spillkonsollene Playstation 3 og Xbox 360. Bare i løpet av den første dagen innkasserte selskapet bak, Take-Two, 800 millioner dollar, eller omkring 4,8 milliarder norske kroner.

Spillet er det siste i en serie som startet i 1997. Utviklingen, som det Take-Two-eide studioet Rockstar Games står bak, har tatt mer enn fem år og er anslått til å ha kostet mellom 1,2 og 1,8 milliarder kroner.

Grand Theft Auto-serien er kjent for sitt «voksne» innhold og fokus på vold og til dels sex. Serien regnes blant de mest kontroversielle videospillene noensinne, og særlig i USA har det stadig blitt hevdet at spillene har inspirert kriminelle handlinger i virkelighetens verden.

Spillkritikere og spillere har på sin side trykket GTA til sitt bryst, og mer enn 114 millioner spill er solgt siden debuten i 1997.

I fjor brukte spillet «Call of Duty: Black Ops II» 15 dager på å tjene inn en milliard dollar. Spillet solgte for 500 millioner dollar på lanseringsdagen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere