RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solheim: - En synd å ikke dele med verdens trengende

Oslo (NTB): Tidligere SV-statsråd Erik Solheim sier den alvorligste synden som er nevnt i Det nye testamentet, er den å ikke dele med verdens trengende. Han beklager derfor sterkt at Høyre og Frp går inn for å kutte i bistanden til fattige land.

Solheim var fredag en av hovedtalerne under Oslo Symposium, en konferanse i regi av konservative kristne organisasjoner i Norge. Solheim holdt et innlegg sterkt preget at sin tro og sitt personlige forhold til kristendommen. Og han beklaget kunnskapsløsheten i samfunnet om viktigste hendelser i kirken.

- Jeg hører det er en skepsis til de rødgrønne her i salen. Det synes jeg dere skal slutte med. Jeg deler bekymringen for at Norge skal avkristnes, i den forstand at det norske folk ikke har helt elementær kunnskap om kristendommen som sentral kulturbærer gjennom tusen år. Dette må være en selvfølgelig del av undervisningen i skolen, akkurat som skolegudstjenester er det, sa Solheim.

Han betegnet Norge som det rikeste samfunn som noen gang har eksistert, og sa det vil være uakseptabelt å kutte drastisk i hjelpen til verdens fattige. Han minnet om dette er Jesu mest grunnleggende bud, en synd det ikke er tilgivelse for. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere