Gå til sidens hovedinnhold

Solheim ber SV inngå klimaallianse

Oslo (NTB): Tidligere SV-leder og miljøminister Erik Solheim mener klimaforliket aldri kommer til å nå målet om 20 prosents utslippskutt, og mener SV bør alliere seg med «miljøpartiene».

- SV, Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne må slutte å hakke på hverandre og i stedet begynne å samarbeide. Enten det er snakk om valg av regjeringspartnere eller budsjettforhandlinger, må miljø få en mye, mye mer sentral plass i norsk politikk, sier Solheim til Klassekampen.

Solheim tar til orde for det han kaller en «strategisk nyorientering av norsk politikk» der miljøbevegelsen går sammen med miljøpartiene om å gjøre naturen til selve nullpunktet i politikken.

- Kjernespørsmålet for meg er hvordan vi kan få en tettere dialog mellom disse partiene og med miljøbevegelsen. Her må alle miljøengasjerte være velkommen, selv hvis de kommer fra Fremskrittspartiet, sier Solheim.

Klimaforliket mener han er et ferskt eksempel på hvordan miljøhensyn fortrenges i norsk politikk.

- Det er mye bra i forliket, men det er bare superoptimistene som tror virkemidlene i klimaforliket vil nå målet om 20 prosents utslippskutt. Skal vi redde naturen for framtidige generasjoner, trengs en helt ny tenkning i norsk politikk, mener han. (©NTB)

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere