RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solheim reiser til Haiti

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Utviklingsminister Erik Solheim besøker det jordskjelvrammede området.

Utenriksdepartementet opplyser i en pressemelding at miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker det jordskjelvrammede Haiti i neste måned.

Haiti ble rammet av jordskjelvet 12. januar, som har krevd over 220.000 menneskeliv. I tillegg er om lag 300.000 mennesker skadd og én million blitt hjemløse.

Haiti er det fattigste landet på den vestlige halvkule, og utgangspunktet kunne egentlig ikke vært verre.

- Det er i alle fall veldig få land som har så dårlig utgangspunkt som Haiti. De har hatt mange og lange voldelige konflikter. De har hatt mange naturkatastrofer med jordskred og med sykloner. De er nærmest helt avskoget, så det er en stor miljøkatastrofe. Så her har man virkelig alle verdens plager fra før, og så får man dette på toppen, sa utviklingsminister Erik Solheim (SV) til Nettavisen like etter at skjelvet rammet.

- I Bibelen står det: «For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.». Det gjelder Haiti, poengterte Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere