Gå til sidens hovedinnhold

Solheim til El Salvador etter nyttår

Oslo (NTB): Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) innleder det nye året med et besøk i El Salvador. Der skal han blant annet møte president Mauricio Funes.

Solheims reise fra 5. til 7. januar blir hans første El Salvador-besøk som statsråd. På programmet står møter med president Mauricio Funes, utenriksminister Hugo Martínez og miljøvernminister Herman Rosa Chávez.

Den tidligere journalisten Mauricio Funes fra det venstreorienterte partiet Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional (FMLN) vant i mars 2009 presidentvalget med knapp margin. Det konservative partiet Arena hadde da hatt makten i El Salvador i 20 år. FMLN var en paraplyorganisasjon som representerte fem geriljagrupper fra 1980 og fram til en fredsavtale ble undertegnet i 1992. Fra da av har FMLN vært et lovlig politisk parti.

- Maktskiftet er et av få eksempler på at en tidligere gerilja kan ta over makten på fredelig vis gjennom frie, demokratiske valg, sier Solheim.

Norge bevilget i høst 5 millioner kroner i nødhjelp til El Salvador etter et kraftig uvær som rammet landet.

- El Salvador er et av landene i verden som vil merke klimaendringene hardest. Landet ble hardt rammet av ekstremt uvær og flom i høst. Det førte til omfattende ødeleggelser og tap av mange menneskeliv, sier Solheim. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar