RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solhjell: - SV og MDG må slå seg sammen

Oslo (NTB): SV-nestleder Bård Vegar Solhjell mener partiet må slå seg sammen med Miljøpartiet De Grønne. Han vil ha felleslister allerede i 2015.

Solhjell, som var miljøvernminister fram til regjeringsskiftet i høst, sier til Klassekampen at de to partiene må slå seg sammen før det er for seint. - Det er riktig at SV og MDG slår seg sammen, sier Solhjell.

SV klarte med et nødskrik å komme seg over sperregrensa etter åtte år i regjering. Miljøpartiet De Grønne fikk mer oppmerksomhet enn ved noe tidligere valg og ett stortingsmandat.

- Vi var to tusen stemmer unna at to miljøpartier havnet under sperregrensa. For miljøets del har vi ikke råd til å gjøre noe annet enn å slå oss sammen, sier Solhjell til Klassekampen.

Under valgkampen var MDG opptatt av å profilere seg som et blokkuavhengig miljøparti. Toppkandidaten i Oslo, Rasmus Hansson som nå er på tinget, sa blant annet til Dagsavisen at han ville ha med de andre miljøpartiene på en blokkuavhengig allianse.

Solhjell sier han nå vil jobbe for tettere samarbeid mellom partiene, men erkjenner at han kan vente seg kritikk for forslaget om sammenslåing. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere