RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solhjell: - Telefonen fra Navarsete uten betydning

Oslo (NTB): Tidligere miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) fastholder at Sp-leder Liv Signe Navarsetes engasjement for å legge E16 i Lærdal i tunnel, ikke hadde betydning for sakens utfall.

En ny europaveitrasé gjennom Lærdal var planlagt 300 meter fra huset til Navarsete. Etter at hun tok personlig kontakt med Solhjell, ble veien lagt i tunnel - i strid med råd fra faglige myndigheter.

- Jeg mottok en telefonsamtale der hun redegjorde for sitt syn. Det hadde ingen betydning for utfallet, sier Solhjell til NTB.

Han sier Navarsete var åpen om nærheten til sin egen eiendom, men at hun utelukkende viste til lokaldemokratiets syn i sin argumentasjon overfor Solhjell. Miljøverndepartementet overtok saken fra Samferdselsdepartementet fordi det kom innsigelser mot trasévalget. Et enstemmig kommunestyre i Lærdal gikk inn for å legge veien i tunnel.

- For meg spilte kommunestyrets holdning inn, i likhet med hensynet til jordvern og trygg skolevei. Det bor mange mennesker i området, sier Solhjell.

Han mener Navarsete blir møtt med urimelig kritikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere