*Nettavisen* Nyheter.

Solhjell: - Viktig at hundeeiere er klar over at ulv angriper hund

Oslo (NTB): Ulvebestanden i Østmarka vokser, og Oslo-området opplever de første angrepene på husdyr. - Slik er naturen, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Miljøvernministeren gleder seg over beskjeden om at ulveparet som har slått seg ned i Østmarka utenfor Oslo, har fått minst to valper. Det er første gang siden 1800-tallet at det er født ulvevalper i Østmarka.

- Det er svært gledelig, og det er viktig at det er kommet ulv i nærheten av det tett befolkede Oslo-området. Man hører ofte at Oslo-folk er for ulv, mens der ulven faktisk bor, er folk imot. Det er feil, det er stor oppslutning i Norge om at vi skal ha ulv, sier Solhjell.

Lørdag ble en elghund angrepet utenfor Rælingen av det viltnemnda mener var en stor hannulv, skriver VG. Hunden løp fritt i skogen, 500 meter fra bebyggelsen.

- Jeg er forberedt på at konfliktene rundt ulv vil komme tettere på oss i hovedstaden nå som det er ulv i Østmarka. Det er viktig at hundeeiere er klar over at ulv av og til går til angrep på hund. Slik er naturen, og dette følger med når vi skal ta vare på rovdyra, sier miljøvernministeren.

I Østmarka er kun ett ulvepar registrert, og det er derfor sannsynlig at det var den ferske ulvepappaen som angrep elghunden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.