RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solhjell: ? En latterlig generalisering

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) mener de som advarer mot å sende ettåringer i barnehage, er helt på viddene.

? Å snakke om at det enten er bra eller dårlig å gå i barnehage, er en latterlig generalisering, sier Solhjell til Aftenposten.

Professor Lars Smith advarte tidligere i uka foreldre mot å sende ettåringer i barnehage og hevdet at de ikke tilfredsstiller behovene til de minste barna.

Flere har siden anklaget Smith for å drive skremselspropaganda, og kunnskapsministeren er langt på vei enig.

? De som advarer folk mot å sende ettåringer i barnehagen må skjerpe seg. Det de gjør er å spre dårlig samvittighet og usikkerhet blant foreldrene. De fleste går gjennom ild og vann for barna sine, og de gjør alt de kan for å sy sammen en god hverdag for dem, sier Solhjell.

Undersøkelser viser også at ni av ti foreldre er godt fornøyd med barnehagetilbudet til de minste, påpeker han.

Solhjell viser også til den norske Mor og barn-undersøkelsen fra Folkehelseinstituttet, som påviser forskjeller i språkutvikling mellom barn som har gått i barnehage og de som har vært hjemme de første leveårene.

? Det kommer snart en stortingsmelding som blant annet vil ta for seg mer forskning på barnehager og omsorgstilbud for de minste. Ut ifra den kunnskapen vi har i dag er det imidlertid ingenting som tilsier at det er skadelig for de minste å gå i barnehage. Snarere tvert imot, sier Solhjell. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere