Solhjell anmeldt til Økokrim

Oslo (NTB): En aksjonær i selskapet Nordic Mining har anmeldt miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) til Økokrim for utilbørlig informasjonshåndtering.

Bakgrunnen for anmeldelsen er at Miljøverndepartementet delte ut kurssensitiv informasjon om Nordic Mining til en journalist i Bergens Tidende og ordføreren i Naustdal kommune, midt i Oslo Børs' åpningstid 13. mars i år.

Opplysningene om at Miljøverndepartementet utsatte beslutningen rundt Nordic Minings gruveplaner i Naustdal i Sogn og Fjordane, ble publisert på avisas nettsider før selskapet hadde rukket å sende ut noen børsmelding og også før departementet hadde lagt ut en melding på departementets nettsider. Resultatet ble aksjestup på Oslo Børs.

Aksjonær Torbjørn Borge i Nordic Mining sier til Finansavisen at han har anmeldt Solhjell til Økokrim for brudd på verdipapirhandelloven. Han hevder Solhjell er skyldig i å ha brutt reglene for taushetsplikt og tilbørlig informasjonshåndtering. Anmeldelsen er datert 20. mars.

I Miljøverndepartementet opplyser informasjonssjef Jon Berg at verken journalisten eller ordføreren fikk beskjed om at informasjonen var børssensitiv, selv om man visste at den var det. Departementet ga imidlertid sperrefrist på saken.

Verken Økokrim eller Finanstilsynet ønsker å kommentere saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.