RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solhjell ber Senterpartiet beholde grønnfargen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Trygve Bergsland): Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) går mot regjeringens politikk når han vil åpne for oljeboring i Lofoten, og han ber Senterpartiet bevare dagens grønnfarge.

På lørdagens landsstyremøte i SV ba Solhjell, Kristelig Folkeparti og Venstre fortsette kampen for å bevare et oljefritt Lofoten.

- Testen for et grønt Senterparti er Lofoten. Skal Norge ta miljøspørsmålet og FN-målet om en maksimal økning av temperaturen på to grader på alvor, kan vi ikke ta opp mer olje. Norge trenger heller ikke flere arbeidsplasser i oljeindustrien, sier Bård Vegar Solhjell.

- Det er et begrenset potensial for arbeidsplasser ved en oljeutbygging i Lofoten. Det mest sannsynlige tallet er 800 arbeidsplasser, ikke 37.000 som er fremkommet i mediene. Spørsmålet er også om verden trenger mer fossil energi, enn hva som allerede er funnet. To-tredeler av verdens kjente fossile ressurser, tilsvarende 2.860 gigatonn CO2, kan ikke brukes dersom vi skal nå FNs klimamål i 2050, sier miljøvernministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere