RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TREKKER SEG: Bård Vegar Solhjell går av som nestleder i SV.
TREKKER SEG: Bård Vegar Solhjell går av som nestleder i SV. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Solhjell går av som nestleder i SV

Sist oppdatert:
Bård Vegar Solhjell sier det er motivasjonsproblemer som er årsaken til at han nå har bestemt seg for å gå av som nestleder. Men han har ikke møtt veggen, bedyrer han.

– Jeg har ikke møtt veggen, men mener det er bedre for SV å finne nye folk med motivasjon og arbeidslyst, sa Solhjell da han utdypet beslutningen sin på en pressekonferanse sammen med partileder Audun Lysbakken fredag ettermiddag.

Da hadde han kort tid før sendt ut en pressemelding om at han har informert landsstyret i SV om at han ønsker å trekke seg som nestleder i partiet på neste landsstyremøte i november.

SV-nestlederen, som har vært sentralstyremedlem for SV siden 1999, hadde da kommet nesten direkte fra den høytidelige åpningen av Stortinget, med pomp og prakt og kongens opplesning av regjeringens trontale.

Ville slutte i fjor

– Jeg har for kort tid siden bedt Audun om å få lov til å trekke meg som nestleder i høst. Jeg har i dag bedt landsstyret om det samme og vil gå av på neste landsstyremøte. Bakgrunnen er at jeg over tid har slitt med motivasjonen, sier Solhjell.

Han forteller at tanken på å si stopp som nestleder ikke er ny, men dukket opp allerede i fjor.

– For litt over ett år siden bestemte jeg meg for å gå av på landsmøtet i år og ba partiledelsen om det. Men dette lekket ut, og det sto om det i mediene. Mange tok kontakt og oppfordret meg til å fortsette, og argumenterte med at hvis jeg trakk meg, så ville alle gå ut samtidig, bortsett fra Audun, sier Solhjell.

Tung periode

Han betegner perioden i fjor som veldig tung for SV, med svake målinger, men sier han likevel klarte å grave fram motivasjon til å fortsette. Han ønsket ikke å bidra til partiets problemer med å trekke seg.

– Jeg klarte å finne god motivasjon, og synes jeg har hatt et godt år som politiker. Men så merket jeg igjen at det er tungt å finne den samme driven og motivasjonen. Det er fjorten og et halvt år siden jeg ble valgt som partisekretær. Det er lenge. Etter å ha tenkt meg nøye om mener jeg det er bedre å gå av nå enn å fortsette i det som ikke er full maskin i halvannet år til, sier han.

Solhjell understreker at han ser stor optimisme i partiet etter valgkampen og en forsiktig framgang i lokalvalget, og at det derfor er lettere å tre tilbake. Han vil imidlertid fortsette å være medlem av SV og fortsette i stortingsjobben.

– Men, jeg vil ha en mer tilbaketrukket rolle.

– Typisk Bård Vegar

Partileder Audun Lysbakken sier Solhjell har vært en «enorm ressurs» for partiet.

– Han er en modig og visjonær politiker. Jeg er svært takknemlig for det gode samarbeidet vi har hatt i de årene vi har ledet partiet sammen, sier Lysbakken, som kaller fredagen vemodig.

– Dette er en vemodig dag for meg. Samarbeidet med Bård Vegar har betydd veldig mye for meg, sier SV-lederen og sier samtidig at Solhjells beslutning nå er typisk for ham.

– Jeg har stor respekt for det valget han har tatt. Det er typisk Bård Vegar å være ærlig og sette SV først, sier han.

Solhjell er valgt inn på Stortinget for perioden 2013 til 2017. Han har vært sentralstyremedlem i SV siden 1999. Fra 2001 til 2005 var han SVs partisekretær. Han ble valgt til nestleder i 2007 og var SVs parlamentariske leder fra 2009 til 2012.

Solhjell var også kunnskapsminister i den rødgrønne regjeringen fra 2007 til 2009 og miljøvernminister fra 2012 til 2013. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere