*Nettavisen* Nyheter.

Solhjell: Indonesia vil ikke oppfylle klimaløftet

Jakarta (NTB-Reuters): Indonesia vil ikke greie å oppfylle løftet om å kutte utslippene av klimagasser med 26 prosent innen 2020, mener miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Til tross for framgangen i reformeringen av landets skogsektor fortsetter Indonesia å slippe ut store mengder klimagasser, slår Solhjell fast i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

Indonesia, som har verdens tredje største utslipp av klimagasser, iverksatte i mai i fjor et toårig forbud, eller moratorium, mot skogshogst og ødeleggelse av torvmyr, som lagrer enorme mengder karbon.

Hensikten var å bremse avskogingen og slik redusere utslippene. I bytte lovet Norge å støtte Indonesia med over 5 milliarder kroner.

Men moratoriet gjelder ikke store områder som er truet av avskoging. I tillegg er ulovlig hogst, samt at lokale myndigheter gir hogsttillatelser på tvers av moratoriet, et stort problem.

- Vi vet at moratoriet i seg selv ikke er tilstrekkelig for å nå klimamålet eller å få stanset avskogingen, sier Solhjell. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.