Solhjell la vei i tunnel etter at Navarsete tok kontakt

Lærdal (NTB): En ny europaveitrasé gjennom Lærdal var planlagt 300 meter fra huset til Sp-leder Liv Signe Navarsete. Etter at hun tok personlig kontakt med sin regjeringskollega Bård Vegar Solhjell (SV) ble veien lagt i tunnel.

03.07.14 10:20

Samferdselsdepartementet og Statens vegvesen ønsket at den nye traseen på europavei 16 gjennom Lærdal skulle legges som vei, og at veien skulle ligge 300 meter unna huset til Navarsete.

En uke før den rødgrønne regjeringen gikk av tok Navarsete kontakt med Solhjell med ønske om å legge veien i tunnel. Solhjell var miljøvernminister og behandlet saken fordi det var en innsigelsessak. Han avgjorde så, i strid med Statens vegvesens og Samferdselsdepartementets ønske, at veien ble lagt i tunnel. Dette ga en ekstraregning på 400 millioner kroner, melder NRK.

- Grunnen til at vi valgte tunnel var for å legge veien rundt et strøk der det var tettbebygd og mye folk. Da legger man gjerne veien rundt om man kan. Det var også den avgjørelsen som ble tatt av meg og mitt departement, sier Solhjell til VG.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik mener Navarsetes rolle er uakseptabel og gjør at hele saken må behandles på nytt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag