Gå til sidens hovedinnhold

Solhjell: - Olsøs avgang en sak mellom ham og styret

Oslo (NTB): Bård Vegar Solhjell (SV) sier han tar Rune Olsøs avgang fra Entra til etterretning, men viser til at det er styret som håndterer saken.

- Næringsdepartementet og jeg ble informert om saken sent onsdag kveld etter at vedtaket var fattet og rett før pressemeldingen ble sendt ut, sier Solhjell til NTB.

SV-statsråden leder Miljøverndepartementet, men ble oppnevnt som settestatsråd i Entra-saken etter at næringsminister Trond Giske (Ap) erklærte seg inhabil. Mandag byttet Solhjell ut tre av sju styremedlemmer i det statlige eiendomsselskapet.

Det har vært strid om måten Olsø fikk jobben på, et vedtak som ble presset gjennom mot mindretallets vilje i et styremøte 26. september. Årslønnen på rundt 4 millioner kroner som fulgte med ansettelsen har også vært kontroversiell. Olsø får med seg ni måneders lønn når han går. Denne er beregnet ut fra lønnsnivået han lå på som konstituert Entra-sjef.

- Slik det fremgår av opplysningene fra selskapet, merker jeg meg at Olsøs sluttavtale ligger innenfor statens retningslinjer, er Solhjells kommentar til sluttvederlaget. (©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter