Solhjell refset for T-skjorte med OL-budskap

Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Bård Vegar Solhjell (SV) ble irettesatt av stortingspresidenten da han stilte på Stortingets talerstol med T-skjorte som protesterer mot diskriminering.

04.02.14 12:14

Solhjell hadde på seg den knallrøde T-skjorten som Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) har lansert i forkant av Sotsji-OL, da han løftet debatten om menneskerettigheter i Russland inn i Stortinget tirsdag.

Teksten på T-skjorta henviser til det olympiske charterets prinsipp seks, som slår fast at alle former for diskriminering er uforenlig med den olympiske bevegelse. Det gikk ikke upåaktet hen:

- Dette ser jeg mer som en rekvisitt, enn som en naturlig del av et antrekk på Stortingets talerstol, sa stortingspresident Olemic Thommessen (H) etter innlegget. Thommessen la til at han sluttet seg til budskapet på rekvisitten.

Solhjell innrømmet at bemerkningen av ventet.

- Jeg tar til meg kommentaren om T-skjorta. Det var ikke uventet, og det skal ikke bli en vane. Men jeg syns den fortjener å bli vist fram fra Stortingets talerstol, sa Solhjell. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag